Those Architects Transformed Old Cottage in Contemporary Home

Spread the love

Those Architects – Ben Mitchell and Simon Addinall have recently transformed a late 19th century, four bedroom cottage in a quiet, leafy country town in Australia into a large, light filled, contemporary country home.

A bold black wooden extension that surveys the landscape connecting the late 19th-century weatherboard dwelling to its large garden at its rear and the views beyond. It is designed to provide generous, considered living and entertaining spaces for the young family.

Those Architects: Our brief for the project was to transform a late 19th century heritage-listed four bedroom cottage in a quiet, leafy country town into a larger, light-filled home for a growing family. To do that, we had to connect the existing house to the garden, creating a series of flexible spaces for contemporary living & entertaining.

A new kitchen/living/dining room and new outdoor living spaces totaling 165 sq meters were added, and an existing 25 sq meters converted into a secondary living room. Our initial master plan included the new pavilion and minor intervention to the existing cottage which was effectively Stage 1. A second stage is currently being designed. This will reconfigure the existing cottage internally, relocating the master bedroom and adding a walk-in robe and ensuite. There are also plans to add a study and create storage in the four large bedrooms. We are also looking at ways to draw light into the old part of the house.  Photography by Brett Boardman

avatar

elenaphelan

LEAVE A COMMENT